Jag anmälde oss till kommande lydnadstävling för att få fart på lydnadsträningen. Det gick så där...
Vet inte hur jag tänkte här. Detta är den mest intensiva perioden av året på jobbet.
Dessutom är det lite knapert denna månad så jag lägger inte gärna bensinpengar på att åka och träna i Mohedahallen. Skulle säkert behöva få till lite kurstimmar också, men inte heller det känner jag att jag vill lägga pengar på nu.

Borde träna mer på hemmaplan, men har haft lite kämpigt med motivationen. Är oftast så trött i huvudet efter jobbet att jag inte orkar med att vara en engagerad hundtränare. Så vad har vi gjort istället?
Jo, jag har tagit tag i bristen på träning för egen del.  I över ett års tid så har jag inte tränat. Kroppen har inte varit samarbetsvillig men nu får det vara nog. Tänker inte bli fet så det är bara att bita ihop och ta tag i träningen igen. Dock ska jag ta det lite lugnare och inte ta i så att jag spricker direkt. Ska jag träna på gym på vill jag ha en viss typ av musik och en viss typ av ledare på passen ( mer militär än peppande glad jäkel). Utbudet på sådana pass är ltie si så där och det är svårt att få detta passa mitt schema. Så vad kan man göra istället.. jo ut och jogga. Att jogga är extremt tråkigt är dock en nackdel. Lösningen är att göra det tillsammans med sin hund! Blev genast mkt. roligare!
Cani-cross är det nog inte, vi håller inte det tempot, men Sookie har fått lära sig dra i selen och det tog bara 2 rundor innan hon fattade.  (Lite knäckande då vi fortfarande kämpar med hur man går i koppel..)
En runda sprang vi med husse och då fick hon verkligen upp tempot och drog för allt hon var värd delar av rundan. Dock så är husse bättre på att springa än vad jag är så det tempot får vänta lite.
Vi håller oss till elljusspåret hemma och nöjer oss med ett varv ett tag. När hela det varvet känns bra i mina ben och mina lungor och Sookie ett jämt drag hela rundan, då ökar vi på.
 
 
Våren har kommit och Sookie har njutit massor av att få med hela flocken ut och leka med den nya bollkastaren. Tungan blir lååång fort i vårvärmen.