Hade en träningsdag med bästa uppfödaren Anna igår. Vi körde både lite agility och sedan vallning hos en (för mig) ny instruktör. Vallnignen skriver jag om i ett separat inlägg.
 
Anna hade gjort en övning där jag skulle öva på att göra BLINDbyten och ev. även en och annan wrap.
I början gjorde jag blindbyten alldeles för sent, men Sookie löste det. Efter några varv så såg det dock bättre ut och jag störde inte Sookies väg lika mycket längre. Syftet är just att inte störa hundens väg så det kändes ju bra att börja klara av placeringarna.
 
Sedan byggde vi upp en variant av en tidigare bana, en "blåbärsbana". Den blev en aning trängre då vi hade ont om långa tunnlar och så fick vi byta ut lite hinder. Slutresultatet blev knepigt och inga av våra färska hundar satte den i detta läget. Dock fick vi bekänna färg och vet vad vi måste öva på.
För egen del så märkte jag att jag slutar tänka när hunden inte placerar sig där jag trodde att hon skulle vara. Första loppet på filmen nedan är ett sådan tlopp. Kaos i hjärnan och massor med ytterst tveksamma handlingsalternativ. Jag tror jag ska sluta fokusera på VILKEN sväng jag skulle göra och bara fokusera på att visa hunden rätt väg, oavsett sväng som "borde" övas in :). I alla fall på en fartigare bana.